Om oss

Vi på TechniPur kombinerar modern teknik och branscherfarenhet med tekniskt avancerade produktlösningar till våra kunder. Med välbeprövad teknik tillverkar vi detaljer i PUR (Polyuretan).

Verksamheten har närmare 30 år i branschen och vi breddar oss ständigt med att aktivt följa utvecklingen av nya material och metoder, och på så sätt kunna erbjuda intressanta kundspecifika lösningar.

Ett givet steg i företagets utveckling och strategi är att vi certifierade oss för kvalitet och miljö, ISO 9001 och ISO 14 001. Dessutom är vi godkänd leverantör till medicintekniska applikationer med kunder som t ex GE Healthcare, Cytiva m fl. Vi är också utvald leverantör av produkter avsedda för industriella processer inom vattenhantering med kunder som t ex Xylem samt inom Offshore.

2012 förvärvade vi Tjust Modell AB som tillverkar gjutmodeller avsedda för metallgjuterier. Dessa är tillverkade av främst materialet PUR och denna verksamhet är nu en integrerad del av TechniPur AB. Sedan ca tio år har vi varit en del av EXP.-GROUP med Expector AB som motor.

Idag är vi ett tiotal medarbetare där flera har mångårig erfarenhet av branschen och yrkeskompetensen bland våra medarbetare är en av företagets absoluta styrkor. Alla medarbetare hos oss arbetar ständigt för att vi ska bli ännu bättre på det vi gör. Allt för att få en så effektiv verksamhet med så bra slutprodukt som möjligt. Detta är en naturlig del i vårt arbetssätt.

Service, kvalitet och leveranssäkerhet är våra ledord.